ЯАГААД ӨНДӨР ТЕМПЕРАТУР ЭРҮҮЛ МЭНДЭД ТУСТАЙ ВЭ?

ЯАГААД ӨНДӨР ТЕМПЕРАТУР ЭРҮҮЛ МЭНДЭД ТУСТАЙ ВЭ?

Уншсан既読Read 3
ТүгээхShare共有する공유하기

ЯАГААД ӨНДӨР ТЕМПЕРАТУР ЭРҮҮЛ МЭНДЭД ТУСТАЙ ВЭ?

Цоргоноос гарах усны халуун хамгийн өндөртөө 60–65°C хэм байдаг. Тэгвэл Salmonella, E. coli, Listeria зэрэг эсэргүүцэлтэй бактериуд гараар аяга тавгийг угаахад бүрэн устдаггүй аж.

Тэгвэл 85°C эсвэл түүнээс дээш халуун температурт ердөө 10–30 секунд угаалга хийхэд аяга таваг, амны хэрэгсэл дээрх нян, бактерийг бүрэн устгаж чаддаг.

  1. Ариутгал: 82–85°C халуун ус нь Listeria, Salmonella, E. coli зэрэг хоолны хордлого үүсгэгч нянг устгаж чадна.
  2. Химийн бодис багасна: Өндөр температур нь угаагч бодисын үр дүнг нэмэгдүүлэх ба бодис бага хэрэглэх, эсвэл бүр огт хэрэглэхгүйгээр угаах ч боломжтой.
  3. Дархлаагаа хамгаалах: Ялангуяа хүүхэд, өндөр настай, дархлаа султай хүмүүст нянтай аяга тавгаас хордлого авах эрсдэл өндөр. Ариутгал нь энэ эрсдэлийг багасгадаг.

ALL CLEAN

COMPLETE. COMPLEX. COMPETENT.

#ТулгаТөхөөрөмж #ГалТогоо #төхөөрөмж